Revalidatie na COVID-19 besmetting.

Heb je onlangs Corona gehad? Corpoforte biedt een revalidatie- en behandeltraject aan voor cliënten die willen herstellen na COVID-19. Na een besmetting kun je nog lang klachten houden zoals vermoeidheid en conditieverlies, verlies in spierkracht en benauwdheid. Hiervoor kun je revalideren bij een fysiotherapeut. Revalidatie bij een fysiotherapeut is ook aan te raden wanneer je niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hiervoor is er door de overheid een vergoeding van 50 behandelingen fysiotherapie beschikbaar gesteld. Hieraan zitten wel enkele voorwaarden.

  • Je hebt recht op deze 50 behandelingen als je op de reguliere afdeling van het ziekenhuis gelegen hebt of thuis ernstig ziek bent geweest.
  • Er is een verwijzing nodig van de huisarts of van een andere medisch specialist (longarts).
  • Deze 50 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering en zal wel meetellen voor je eigen risico.
  • De behandelingen gelden voor een termijn van 6 maanden.
  • Om paramedische herstelzorg vergoed te krijgen moet je bereid zijn mee te werken aan onderzoek. Er moet toestemming gegeven worden om anoniem gemaakte behandelgegevens van deze herstelzorg te delen met de onderzoekers. Zonder deze toestemming wordt de zorg niet vergoed. Met het onderzoek worden de effecten en kosten van paramedische herstelzorg voor COVID-19 onderzocht.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de COVID-19 revalidatie zal de fysiotherapeut samen kijken op welke gebieden verbetering te verkrijgen is en zal een schema gemaakt worden. Met dit schema wordt twee keer per week op de praktijk getraind en zullen ook oefeningen voor thuis meegegeven worden. Het frequent trainen na COVID-19 blijkt belangrijk te zijn voor het herstel, de richtlijnen geven aan dat 3 a 4 keer per week getraind moet worden. Hierdoor is het van groot belang oefeningen voor thuis bij te houden om het herstel te bevorderen.