Vergoedingen Fysiotherapie & verzekeraars.

Vergoeding voor fysiotherapie wordt als standaard vanuit de aanvullende verzekering gehaald. Je kunt er zelf voor kiezen of je je aanvullend laat verzekeren, afhankelijk van de grootte van het aanvullende verzekeringspakket zitten er een x-aantal behandelingen per kalenderjaar in. De behandelingen in een dergelijk aanvullend pakket zijn op (kalender) jaarbasis, dus niet per indicatie of klacht.

Jongeren tot 18 jaar krijgen 9 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed, met een eventuele aanvulling naar 18 behandelingen. De jongeren tot 18 jaar vallen buiten het eigen risico.

Chronische aandoeningen en klachten

Heb je een chronische aandoening die op de lijst borst vermeldt staat? Dan krijg je fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling, afhankelijk van de voorwaarden die de zorgverzekeraar hier aan stelt. De fysiotherapeut kan je hier meer informatie over geven, want helaas betekent het niet dat als je chronische klachten hebt dit ook recht geeft op een dergelijke vergoeding.

In het geval van een chronisch gekwalificeerde aandoening, betaal je de eerste 20 behandelingen zelf of worden deze uit je aanvullende verzekering vergoed. Deze eerste 20 behandelingen gelden echter wel per aandoening en niet per kalenderjaar.

Je mag ons altijd vragen stellen als je meer informatie wilt. Kijk dan even op onze contactpagina.

Pluspunten

  • Geen verwijzing nodig

  • Meerdere disciplines

Vergoedingen 2019

Vanaf 2019 heeft Corpoforte besloten om met een aantal zorgverzekeraars geen zorgcontract af te sluiten. Dit kan mogelijke consequenties hebben voor de mate van vergoeding van je vergoeding van je behandeling bij ons. Wanneer wij in het bezit zijn van jouw mail- of postadres ontvang je een document met hierin alle informatie. Heb of kan je deze niet ontvangen, dan kun je dit document inlezen via onderstaande knop.

Als je hier klikt word je doorgeleid naar een website waar alle zorgverzekeraars worden getoond met de verschillende aanvullende verzekering die zij bieden en de jaarlijkse vergoeding voor fysiotherapie. Hieronder vind je de behandelprijzen voor als je de behandeling(en) zelf gaat betalen.

Indien je niet aanvullend verzekerd bent, of als je door je verzekerde behandelingen heen zit, krijg je een factuur voor de uitgevoerde behandelingen.