Massage & Sportmassage.

Met verschillende handgrepen wordt er een ontspannende invloed uitgeoefend op spanning in de spieren, doorbloeding van verschillende weefsels en huid. Spieren verkrijgen energie via het bloed en tijdens activiteit van de spieren worden afvalstoffen geproduceerd. Door middel van massage worden afvalstoffen sneller verwijderd. Deze vorm van massage kan goed worden toegepast voor herstel na inspanning of lichamelijke activiteit. Klassieke massage onderscheidt zich van sportmassage doordat deze vorm zich niet specifiek richt op  blessures, kwetsuren of aandoeningen, maar zich voornamelijk toespitst op ontspanning.

Door verschillende technieken wordt de afvoer van afvalstoffen uit de spieren versnelt. Afvalstoffen die tijdens de inspanning zijn geproduceerd, zoals melkzuur, zullen sneller worden afgevoerd in de bloedbaan waardoor spieren sneller herstellen.

Indien er voor een sportieve inspanning sportmassage wordt toegepast is dat ter voorbereiding van deze activiteit. De sportmasseur verzorgt het eerste gedeelte van de warming-up door de spieren en weefsels optimaal voor te bereiden op het leveren van een inspannende activiteit. Deze extra voorbereiding verkleint de kans op blessures, maar let wel: de warming-up mag hierdoor niet overgeslagen worden