Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie omvat onder meer behandeling van mensen na een periode van verminderde activiteit wegens ziekte of blessure, waarbij advies en begeleiding in de opbouw van activiteiten en/of sport noodzakelijk is. Een sportfysiotherapeut heeft extra skills op het gebied van trainingsleer, bewegingsanalyse en inspanningsfysiologie, en dan met name binnen sport-specifieke revalidatie.

Meest voorkomende klachten waarmee mensen naar een sportfysiotherapeut gaan zijn klachten aan schouder, enkel en knie. Ook wordt hij/zij geconsulteerd na acuut of chronisch blessureleed, voor trainingsadvies, of bij post- operatieve revalidatie. Ook zijn mensen die door ziekte (bijv. oncologie, diabetes, reuma, artrose, burn-out, chronische vermoeidheid) enige tijd minder actief zijn geweest bij de sportfysiotherapeut in goede handen voor bewegingsadviezen en therapeutische begeleiding.

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie voor met name het behandelen van sportblessures en fysieke klachten in opbouw naar training en sport.

Linda Heijmel

Linda Heijmel

(sport)Fysiotherapeut
  • Specialist bij (sport)blessures

  • Opbouw van sport-specifieke training

  • Zonder verwijzing een afspraak

  • Vergoeding in aanvullende verzekering

Wie betaalt de sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie wordt vergoed, net als reguliere fysiotherapie, vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u aanvullend verzekerd bent.

Mail ons