Fysiotherapie.

Niemand loopt graag met rugklachten, of een pijnlijke schouder. Pijn kan ook leiden tot beperkingen in je dagelijks functioneren, al helemaal niet wenselijk…

Bij lichamelijke klachten, blessures of fysieke ongemakken is de fysiotherapeut veelal de aangewezen persoon om dit te behandelen. Bewegen of leven zonder pijn is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen krijgen te maken met een blessure, anderen weer met een operatie, revalidatie of met chronische pijnklachten. Pas als het ergens in het lichaam pijn doet, beseffen veel mensen dat het lichaam niet altijd als een geoliede machine werkt (en kan werken).

Pijn is een onprettige signaal van het lichaam, wat ons waarschuwt bij verschillende lichamelijke prikkels. Er bestaat een verschil tussen acute en chronische pijn. Acute pijn waarschuwt veelal bij directe schade aan of in het lichaam, bijvoorbeeld tijdens een val of ongeluk. Pijn kan echter ook aanwezig zijn zonder lichamelijke schade, bijvoorbeeld bij stress of overbelasting.

Een fysiotherapeut helpt je bij lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat, een mooi woord voor alles wat in het menselijk lichaam bewegen kan. Bijvoorbeeld bij het oplopen van een blessure, het revalideren na een operatie, of wanneer klachten uw bewegend functioneren in de weg staan. Een behandeltraject bij de fysiotherapeut is gericht op het verhelpen, verminderen of voorkomen van lichamelijke klachten.

Bij acute klachten zullen de doelstellingen zich altijd richten op herstel, maar ook op het voorkomen van (rest)klachten. Bij chronische of langdurige klachten zal een fysiotherapeut zich tevens richten op verlichting van pijn en beperkingen om zo het ongemak te verzachten. De fysiotherapeut zal altijd in overeenstemming met u het plan de campagne maken en uitvoeren.

Wij behandelen dagelijks allerlei verschillende klachten. Doordat we meerdere specialisaties binnen de fysiotherapie onder één dak hebben, kunnen we onze kennis doelmatig en gericht inzetten. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts bij ons terecht, dan zal er tijdens de intake besproken worden uw wij iets voor u kunnen betekenen.

Uw gezondheid, onze zorg!

1000+

Patienten geholpen!

Fysiotherapie

  • Persoonlijke aanpak

  • Binnen 24 uur terecht

  • Meerdere specialisaties